15 Φεβρουαρίου 2014

Δυο νεκροι απο την κακοκαιρια στη Βρετανια – Φονικη χιονοθυελλα με τρεις νεκρους στην Ιαπωνια


Τρείς νεκροί και 850 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της νέας φονικής χιονοθύελλας που σαρώνει την Ιαπωνία και η οποία έχει προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες.

Πυκνό χιόνι άρχισε να πέφτει από την Παρασκευή στο Τόκιο και μέχρι νωρίς το Σάββατο το ύψος του έφτασε τα 26 εκατοστά.

Μια εβδομάδα νωρίτερα φονική χιονοθύελλα είχε πλήξει και πάλι την Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν 1.200.

Την Παρασκευή σκοτώθηκε ένας οδηγός μετά από σύγκρουση με φορτηγό στην περιοχή Σίγκα, στην κεντρική Ιαπωνία, ενώ στην νοτιοδυτική επαρχία Οΐτα ένας αγρότης έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε το τρακτέρ του σε παγωμένο δρόμο.

Επίσης, σε ξεχωριστό συμβάν στην κεντρική επαρχία Σιζουόκα ένας οδηγός σκοτώθηκε και άλλοι τρείς τραυματίστηκαν.

Από την Πέμπτη 850 άτομα έχουν τραυματιστεί στην Ιαπωνία λόγω της χιονοθύελλας και ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κώμα.

Τουλάχιστον 628 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σάββατο σε αεροδρόμια στην ανατολική Ιαπωνία.

Δυο τραίνα συγκρούστηκαν στον σταθμό Μοτοσουμιγιόσι στο Τόκιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 επιβάτες, ενώ η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους διακόπηκε.

Περίπου 187.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και εξέδωσε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους και υψηλά κύματα στις παράκτιες περιοχές.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τη Βρετανία.

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μια γυναίκα και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους στο Χόλμπορν κεντρικό Λονδίνο όταν πρόσοψη κτηρίου κατέρρευσε επάνω στο αυτοκίνητό τους.

Επίσης, ένας 85χρονος άνδρας σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα γιγάντιο κύμα έσπασε παράθυρο του κρουαζιερόπλοιου Marco Polo στη Μάγχη.

Πάνω από 2.000 στρατιώτες και άνδρες του Ναυτικού και της Αεροπορίας έχουν επιστρατευτεί σε όλη τη Βρετανία για να βοηθήσουν τους πληγέντες και το 70% του προσωπικού της βρετανικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζεται για την αντιμετώπιση της καταιγίδας.

econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου