11 Φεβρουαρίου 2014

Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!


Μπορεί η Γερμανία της φράου Μέρκελ να είναι… άγρυπνος φρουρός της σκληρής λιτότητας (μέχρι εξαθλίωσης…) στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χαρίζει τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων!

Το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, λοιπόν, πρόκειται να εισηγηθεί ένα νέο νόμο ο οποίος θα παρατείνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης των χιλιάδων Εβραίων οι οποίοι δούλευαν στα γκέτο της εποχής του Β΄Π.Π., όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel».

 Σύμφωνα με το περιοδικό, το υπουργείο επέδειξε τη σχετική πρόταση σε μια ισραηλινή αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα. Η πρόταση αυτή, προβλέπει να δοθεί κατά μέσον όρο μια σύνταξη 15.000 ευρώ στον καθένα από τους 130.000 πρώην εργάτες στα γκέτο οι οποίοι ζουν στο Ισραήλ.

Η γερμανική κυβέρνηση, είχε αρχίσει την καταβολή συντάξεων στους εργάτες των γκέτο από το 1997. Όσοι όμως είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους έπειτα από εκείνη την ημερομηνία μπορούσαν να διεκδικούν αναδρομικές πληρωμές για μόνον τέσσερα έτη. Το υπό εξέταση νομοθέτημα καταργεί αυτή την διάταξη και θα επιτρέπει οι δικαιούχοι να ζητούν την αναδρομική χορήγηση των συντάξεων αυτών από το 1997, διευκρινίζει το Spiegel!


ethnikismos.net

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου