27 Φεβρουαρίου 2013

Λαρισα: Δεκαδες ανδρες ΕΜΑΚ & Πυροσβεστικης εσωσαν σκυλο από ποταμι!ΜΠΡΑΒΟ!


Πολύωρες προσπάθειες κατέβαλαν δεκάδες άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής προκειμένου να σώσουν από τα ορμητικά νερά του Τιταρήσιου ένα συμπαθές τετράποδο!
Ο σκύλος κατά αυτόπτες μαρτυρίες είχε την… ατυχία να παρασυρθεί από το «φουσκωμένο» ποτάμι (μιλώντας στο onlarissa.gr κάτοικοι έλεγαν πως τέτοιες εικόνες είχαν να δουν χρόνια) τουλάχιστον είκοσι χιλιόμετρα μακριά από τη γέφυρα του Τυρνάβου, όπου και ο ήρωας της ιστορίας, αφού γλίτωσε κολυμπώντας για αρκετή ώρα, κατάφερε να «γαντζωθεί» στο μοναδικό σημείο που βρίσκονταν πάνω από την επιφάνεια των ορμητικών νερών.
Εκεί βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν και έγινε αντιληπτός από διερχόμενους και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Άμεσα ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του ζώου με την ΕΜΑΚ να επιστρατεύει αρχικά τη βάρκα διάσωσης και στη συνέχεια την ειδική σκάλα. Ωστόσο, το «μένος» του Τιταρήσιου δεν επέτρεψε τη διάσωση του τετραπόδου με κανέναν από τους δύο τρόπους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των προσπαθειών, στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες πολίτες που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, βήμα – βήμα τις προσπάθειες των Πυροσβεστών.
Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, με παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου Νίκου Μαλάκου, στο σημείο κατέφθασε ειδικό καλαθοφόρο όχημα με το οποίο πυροσβέστης προσέγγισε το ζώο και κατάφερε να το βγάλει σώο στην στεριά!
Αμέσως μετά τη διάσωσή του, παραλήφθηκε από ανθρώπους Φιλοζωικής Εταιρείας για να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί πως την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Ζήσης Μπρούζας ενώ αρκετοί φορείς έσπευσαν να προσφέρουν τη συνδρομή τους στις προσπάθειες.
Άγνωστο παραμένει αν το σκυλί είχε ιδιοκτήτη ή αν είναι αδέσποτο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σημερινή, ήταν η τυχερή του μέρα!

Δείτε το video:




























adespoto.gr

2 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια στους άντρες της ΕΜΑΚ και σε όσους βοήθησαν. Η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα είναι πολιτισμός. Ας πάρουμε παράδειγμα από τους αρχαίους έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΑΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή