18 Ιουλίου 2013

«Αστυνομικοι της γειτονιας» οι δημοτικοι αστυνομοι


«Αστυνομικοί της γειτονιάς» οι δημοτικοί αστυνόμοι
Τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς επιχειρεί να επαναφέρει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, οι περισσότεροι από τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβουν τον κρίσιμο ρόλο της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας σε επίπεδο γειτονιάς.
Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Δένδια την οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, θα περάσει πρώτα από διαδικασία αξιολόγησης ώστε να γίνει προεπιλογή.
Αρχικά, οι προερχόμενοι από τη Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργήσουν ως αυτοτελής μονάδα μέσα στην ΕΛ.ΑΣ., επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα του αστυνομικού της γειτονιάς: θα κάνουν πεζές περιπολίες και θα αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της Αστυνομίας με τους πολίτες, θα είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις. Βεβαίως, προτού βγουν στον δρόμο θα περάσουν από μια διαδικασία επανεκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν εκπαιδευτεί μετά την πρόσληψή τους προκειμένου να αντεπεξέρχονται στα καθήκοντα που είχαν. Ωστόσο, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση της ένταξής τους στην ΕΛ.ΑΣ., δεν θα οπλοφορούν. Αυτό όμως θα είναι ανοικτό για το μέλλον και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης εντός της Αστυνομίας. Μάλιστα, είναι πιθανόν ένα μέρος όσων θα περάσουν στην ΕΛ.ΑΣ., αν έχουν υπηρετήσει σε ειδικές δυνάμεις και αξιολογηθούν ότι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, να περάσουν και σε άλλες, μάχιμες, υπηρεσίες της Αστυνομίας και να μη μείνουν στη μονάδα του αστυνομικού της γειτονιάς.

























newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου