6 Δεκεμβρίου 2013

ΈΛΛΗΝΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ

.
Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε

Οι τελευταίες ανακαλύψεις του Πανεπιστημίου “BILGI” ανατρέπουν τα ιστορικά κατεστημένα.

Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε για πρώτη φορά στον κόσμο τον 17ο αιώνα.

Τώρα έρχονται στο φως μυστικά φυλαγμένα για αιώνες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή ΣΙΝΑΝ ΤΣΕΤΙΝ, Έλληνας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε.

Όπως αναφέρει, ο τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Evliya Celebi ,στο φημισμένο δεκάτομο έργο, του Seyahatnâme – «Βιβλίο τών ταξιδιών», τον 170αιώνα και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 1637, κάποιος ονόματι, Αχμέτ Τσελεμπί με φτερά που κατασκεύασε ο ίδιος πέταξε από τον Πύργο τού Γαλατά, απέναντι στην Ασιατική ακτή τής Κωνσταντινούπολης.

Πρόσφατα, ο καθηγητής ιστορίας Sinan Cetin τού Πανεπιστημίου “BILGI” Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ότι βάσει των τελευταίων ερευνών, προκύπτει ότι o άνθρωπος αυτός δεν ήταν τούρκος αλλά Ρωμιός και το πραγματικό του όνομα ήταν Αρσένιος Τσελέπης, γιος τού Σάββα και τής Ελισάβετ Τσελέπη από τα Ταταύλα.

Η Δύση το κατόρθωμα αυτό το απέκρυψε όπως και οι τούρκοι απέκρυψαν την Ιθαγένειά του για ευνόητους λόγους.

Οι Δυτικοί μέχρι σήμερα θεωρούν ότι οι πρώτοι άνθρωποι που πετάξανε εκτός από τους μυθικούς Ίκαρο και Δαίδαλο, ήταν οι αδελφοί Joseph Michel και Jacques Etienne Montgolfier το 1783.

Σήμερα ανατρέπονται τα ιστορικά κατεστημένα. Η ημερομηνία τού τολμηρού αυτού επιτεύγματος έγινε 146 χρόνια πριν από τους αδελφούς Montgolfier, το 1637 στις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα εορτής τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ από τον Έλληνα Άρσένιο Τσελέπη.

Την ημερομηνία αυτή οι δικοί μας “γνωστοί” ιστορικοί την αμφισβητούν, ισχυριζόμενοι ότι βάσει τών δικών τους υπολογισμών δηλαδή τού Οθωμανικού ημερολογίου και τού σημερινού, το επίτευγμα δεν έγινε την ημέρα τής εορτής τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ αλλά δύο ημέρες αργότερα.



Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου