22 Νοεμβρίου 2013

Σε εξελιξη το γευμα εργασιας Σαμαρα - Μερκελ

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία τού πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, στην οποία θα μιλήσει αύριο. Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Το τετ α τετ λαμβάνει χώρα στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της γερμανίδας καγκελάριου στην ίδια εκδήλωση, με τις οποίες εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων η κ. Μέρκελ ανέφερε χθες ότι πολλοί από την τρόικα δεν την εμπιστεύθηκαν, αλλά η Ελλάδα το κατάφερε και εξέφρασε γι' αυτό τον «μεγάλο σεβασμό» της, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια σημαντικότατες αλλαγές.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ έχει ξακαθαρίσει ότι η σημερινή «δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης».

Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και θα υπογραμμίσει τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Θα την ενημερώσει επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και, τέλος, αναμένεται να επισημάνει ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου