29 Οκτωβρίου 2013

Κινηματογραφικη ληστεια μαμουθ με λεια 54 εκ. δολαρια


Ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή τράπεζας στη λιβυκή πόλη της Σύρτης, τη Δευτέρα, αρπάζοντας χρηματικά ποσά σε διαφορετικά νομίσματα, συνολικής αξίας...

άνω των 54 εκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Lana, 10 βαριά οπλισμένοι άνδρες διέφυγαν με τα χρήματα, τα οποία μεταφέρονταν από την Τρίπολη στο υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης στη Σύρτη.

Επικαλούμενο μια πηγή από το υποκατάστημα, το πρακτορεί αναφέρει ότι οι ένοπλοι έκλεψαν 53 εκατομμύρια δηνάρια Λιβύης (42 εκ. δολάρια) και άλλα $12 εκ. (σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ).

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο φορτηγό στο δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο της Σύρτης με την πόλη, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Μόνο ένα όχημα ασφάλειας είχε διατεθεί για την προστασία του βαν της χρηματαποστολής και οι συνοδοί δεν ήταν σε θέση να αντισταθούν στους 10 ένοπλους ληστές.

Η Σύρτη, το τελευταίο προπύργιο του δικτάτορα Καντάφι, που έπεσε στα χέρια των ανταρτών, στην εξέγερση του 2011, έχει γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό το κύμα βίας που σάρωσε τη χώρα μετά την ανατροπή του πρώην ισχυρού άνδρα.

Η ανατολική πόλη Βεγγάζη - λίκνο της εξέγερσης του 2011 - έχει δει μια σειρά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης βόμβας μιας αίθουσας εκδηλώσεων, τη Δευτέρα, που προκάλεσε ζημιές αλλά όχι θύματα.





directNEWS.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου