28 Νοεμβρίου 2013

Τιτλοι τελους την Παρασκευη για το Β' Σωμα Στρατου μετα απο 101 χρονια!

Στις 12 το μεσημέρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η “τελετή” διάλυσης του ένδοξου και ιστορικού Δευτέρου Σώματος Στρατού, στο Στρατηγείο του, στο στρατόπεδο “Καπετάν Αμύντας” στη Βέροια.

Έτσι μετά από 51 χρόνια παρουσίας στη Βέροια και 101 ένδοξης πορείας στα πεδία των μαχών, για την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, το Β΄Σώμα Στρατού που φέρει το όνομα του Βασιλέως Φιλίππου του Δευτέρου, διαλύεται,, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο τελευταίος διοικητής του, Αντιστράτηγος κ. Βερίγος.

Το θετικό είναι ότι η ελληνική σημαία θα κυματίζει στο Στρατηγείο, αφού εκεί θα εγκατασταθεί η Πρώτη Μεραρχία Πεζικού, ο ρόλος της οποίας ενισχύεται, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν είναι μέγιστη απώλεια για την Ημαθία και τη Μακεδονία, η διάλυση ενός Σώματος, που πάντοτε υπηρέτησε την πατρίδα, ενώ μετά το 1996 με τη δύναμη ταχείας επέμβασης του, υπήρξε αποτρεπτικός παράγοντας κάθε εξωτερικής επιβουλής.

Στον “βρόντο¨οι αντιδράσεις

Υπογραφές ενάντια στο κλείσιμο του Β’ Σώματος Στρατού από εκπροσώπους της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων των νομών ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας, αλλά και εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Εκκλησίας, περιελάμβανε επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας στελέχη της περιφέρειας και εκπρόσωποι βουλευτών Ημαθίας, αναφορικά με την κατάργηση ή μετασχηματισμού του Β’ Σώματος. Στην επιστολή μεταξύ άλλων υπογραμμιζόταν πως ειδικά σε καιρούς κρίσης, η βόρεια Ελλάδα αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας.

Δείτε σε βίντεο τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που τελικά πήγαν στον “βρόντο”…




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου