Μπορεί να ακούγεται σαν σχέδιο τρελού επιστήμονα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα μυστικά σχέδια του γερμανικού στρατού, για τη δημιουργία ενός “διαστημικού όπλου”, το οποίο θα αντλούσε ενέργεια από τον ήλιο.
Ο τεράστιος καθρέπτης θα χρησιμοποιούταν για να επικεντρώσει τις ηλιακές ακτίνες σε έναν απομονωμένο στόχο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μεγεθυντικούς φακούς.
Οι φωτογραφίες, του περιοδικού Life από το 1945, παρουσιάζουν στους αναγνώστες του το πως “οι τεχνικοί του στρατού των ΗΠΑ ανακάλυψαν το παρανοϊκό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων να δημιουργήσουν ένα ¨ηλιακό όπλο”.
Όπως αναφέρει: “ο τεράστιος κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς”, ενώ προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι: “ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις και να εξατμίσει ωκεανούς”.
Η ιδέα για ένα τέτοιο υπερόπλο ανήκει στον φημισμένο επιστήμονα πυραύλων, Χέρμαν Όμπερθ, το 1923. Με εκτιμώμενο κόστος τριών εκατομμυρίων μάρκων, και 15ετές πρόγραμμα δημιουργίας, η αρχική πρόταση για τον διαστημικό καθρέφτη σχετιζόταν με την παροχή ¨επιλεκτικής ηλιοφάνειας” σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την χρειαζόταν.
Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Όμπερθ πίστευε ακράδαντα πως η ιδέα του θα αποτελούσε κάποια μέρα πραγματικότητα, ωστόσο αναφερόταν στον διαστημικό καθρέφτη ως “το απόλυτο όπλο”.
Το 1945, όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε επιτέλους τελειώσει, και η Συμμαχία άρχιζε να ξεψαχνίζει τα πολεμικά σχέδια των Ναζί, ανακαλύφθηκε πως είχαν επεξεργαστεί την ιδέα του Όμπερθ, και σχεδίαζαν τη δημιουργία ενός ηλιακού όπλου, το οποίο θα έστελναν σε τροχιά 35.000 χιλιομέτρων γύρω από τη γη, προκειμένου το Τρίτο Ράιχ να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για επικράτηση.
billnews.gr
Σχεδον ετοιμο το Renault Alpine!
-
Έπειτα από μήνες αναμονής, η Renault ανακοίνωσε και επίσημα ότι το Alpine
επιστρέφει, με την τελική μορφή του αυτοκινήτου να έχει οριστικοποιηθεί σε
...
Πριν από 11 χρόνια
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου