18 Ιανουαρίου 2013

Έφτασαν οι αφρικανικες ενισχυσεις στο Μαλι

Οι πρώτες Αφρικανικές δυνάμεις που θα ενισχύσουν τα γαλλικά στρατεύματα, στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών ανταρτών, είναι ήδη στο Μάλι.
Στρατιώτες από το Τόγκο και την Νιγηρία, προσγειώθηκαν στο Μπαμάκο, ενώ ο γαλλικός στρατός ενίσχυσε τις χερσαίες δυνάμεις του, με την αποστολή πρόσθετων μονάδων και επιθετικών ελικοπτέρων. Σταδιακά οι γαλλικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν τους 2.500 άνδρες.
¨Για εμάς είναι σημαντικό. Αποδεικνύει ότι η Γαλλία δεν είναι μόνη της, και ότι οι συμμαχικές δυνάμεις και οι χώρες της Αφρικής, είναι έτοιμες να βγάλουν το Μάλι από αυτή την δύσκολη κατάσταση, λέει ένας γάλλος στρατιώτης.¨
Συνολικά 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταφέρουν τους Γάλλους στρατιώτες, που περιμένουν το πράσινο φως για την έναρξη ευρείας κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων. Επί του παρόντος πάντως, μόνο ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού έχουν τεθεί αντιμέτωπες με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές στην πόλη Ντιαμπαλί, που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπαμάκο.
Εν τω μεταξύ, άνδρες του στρατού και εφόδια έχουν διαθέσει η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας, της Δανίας και του Βελγίου τα οποία μεταφέρονται στο Μάλι, με μεταγωγικά αεροσκάφοι C17 και C130.




gr.euronews.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου