18 Ιανουαρίου 2013

Τζακαρτα: Ενδεκα νεκροι απο πλημμυρα Σε κατασταση εκτακτης αναγκης η πρωτευουσα της Ινδονησιας

Μάχη με τις πλημμύρες δίνουν οι αρχές την Ινδονησίας ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, με τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες να έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν, μαζί με τον στρατό, να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.

«Οι πλημμύρες συνεχίζονται και από τις 15 Ιανουαρίου έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε από ηλεκτροπληξία», ανέφερε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Από τις πλημμύρες είχε παραλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Τζακάρτας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνοικία που βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια και επιχειρήσεις. Την κατάσταση στην πρωτεύουσα επιδείνωσε και το σπάσιμο φράγματος που απελευθέρωση μεγάλη ποσότητα υδάτων στην Τζακάρτα.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται κάπως την Παρασκευή, όμως ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης παραμένει βυθισμένο στο νερό -από τις ταράτσες των ψηλών κτιρίων, η κεντρική λεωφόρος της πόλης μοιάζει μάλιστα με ποτάμι λάσπης.

Οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας είναι περικυκλωμένες από τα νερά, όπως και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και ουρανοξύστες.

Όλες οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
www.tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου