13 Δεκεμβρίου 2014

Δίνουν τα χέρια Τσίπρας - Κουβέλης


Θεαματική κωλοτούμπα του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, που από υβριστής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα χέρια, προκειμένου να γλιτώσει τον πολιτικό του αφανισμό, που εδώ και μήνες θεωρείται δεδομένος, βάσει των δημοσκοπήσεων...

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκεται το «φλερτ» μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθώς, όπως αναφέρεται, προχωρούν οι συνομιλίες σχετικά με τη διαμόρφωση του πλαισίου για την κοινή τους εκλογική κάθοδο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η επισημοποίηση της συνεργασίας επιταχύνεται εξαιτίας της προοπτικής να στηθούν πρόωρες κάλπες τον Φεβρουάριο και αναμένεατι μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για την προεδρική εκλογή, περί τις αρχές του 2015.

Ένα από τα πιθανότερα σενάρια φέρεται να περιλαμβάνει, εκτός των προγραμματικών συμφωνιών, την κάθοδο του Φώτη Κουβέλη και ενός αριθμού στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου ως συνεργαζόμενων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Παράλληλα, σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί μετά το τέλος της πεντάωρης κοινής συνεδρίασης της Ε.Ε. και της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ αναφερόταν ότι «τα μέλη των δυο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία».

Αν και η επίσημη ενημέρωση από τη ΔΗΜΑΡ είναι ότι η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας, είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αντιδράσεις προκαλούνται και στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, καθώς μέλη της ανανεωτικής Αριστεράς που ακολούθησαν τον Φώτη Κουβέλη, όταν αποχώρησε το 2010, από τον τότε Συνασπισμό, θεωρούν ότι ισχύουν ακόμα και σήμερα πολλές από τις αιτίες διάσπασης που επικαλέστηκαν τότε.

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφραστεί διαφωνίες για την ενσωμάτωση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, στα ψηφοδέλτια. Απομένει να φανεί αν θα γίνει η συνάντηση που ζητά ο Φώτης Κουβέλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και το τι θα αποφασιστεί στην Κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, μετά την πρώτη προεδρική ψηφοφορία στις 20 Δεκεμβρίου.



πηγη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου