24 Δεκεμβρίου 2014

Μωρό γεννήθηκε 9 εβδομάδες αφού πέθανε η μητέρα




Το νήμα της ζωής μιας 23χρονης Ιταλίδας κόπηκε αιφνίδια λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας τον περασμένο Οκτώβρη. Η περίπτωσή της βέβαια δε θα ήταν τόσο περίπλοκη για τους γιατρούς και την οικογένειά της εάν η κοπέλα δεν κυοφορούσε.


Έπειτα από αίτημα της οικογένειας, οι γιατροί κατάφεραν να διατηρήσουν τις ζωτικές λειτουργίες της νεαρής με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης ώστε να σωθεί η ζωή του μωρού.

Η κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας, όμως οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τη σώσουν. Η οικογένειά της όμως ζήτησε να την κρατήσουν ζωντανή για όσο χρειάζεται, έως ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή για να γεννηθεί το μωρό.

Εννέα εβδομάδες μετά, διάστημα κατά το οποίο η κοπέλα παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη προς διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής, οι γιατροί κατέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθει το παιδί στον κόσμο, πραγματοποιώντας καισαρική τομή.

Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά, όμως χαίρει άκρας υγείας.

«Πίσω από αυτή τη χαρά, είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τον πόνο που βίωσε η οικογένεια για την απώλεια της νέας αυτής κοπέλας», δήλωσε ένας εκ των γιατρών από το νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου