8 Ιανουαρίου 2014

Το δωρο - εκπληξη του Καταδρομεα που συγκινησε τον Αβραμοπουλο!


 Μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό από τον διοικητή Αμύνης Νήσου Μεγίστης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Την Ελληνική Σημαία που καθημερινά ύψωναν στον ιστό της οι άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου της μικρονησίδος Ρω ήταν το δώρο – έκπληξη που πρόσφερε στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο διοικητής της Διοικήσεως Αμύνης Νήσου (Δ.Α.Ν.) Μεγίστης (Καστελλορίζου) Ταγματάρχης (ΠΒ) Δημήτρης Γκρινιάρης.

«Με την ευκαιρία της σημερινής σας παρουσίας, να σας επιδώσω την ανεμοδαρμένη σημαία της βραχονησίδας Ρω, η οποία αντικαθίσταται πριν φθαρεί εντελώς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα υποστείλουμε τις ελληνικές σημαίες από το σύμπλεγμα της Μεγίστης», τόνισε ο νεαρός Ταγματάρχης, διοικητής της ΔΑΝ παραδίδοντας τη θήκη με την ανεμοδαρμένη Σημαία.

Από την πλευρά του ο Δ.Αβραμόπουλος δεν έκρυψε την έκπληξή του και το θαυμασμό του για την συγκεκριμένη κίνηση του Διοικητή και το «δώρο» αυτό: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υποστείλετε τη Σημαία», απάντησε στον Διοικητή και τον συνεχάρη, κάνοντας λόγο για «ανεκτίμητη κίνηση» από μέρους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταγματάρχης Δημήτρης Γκρινιάρης αν και Πυροβολητής (τύποις «κατ' Όπλο») είναι Καταδρομέας από τα πρώτα χρόνια του ως αξιωματικός, κομάντος, αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και υποβρύχιος καταστροφέας της επίλεκτης Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταδρομών της ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, από ανώτατη στρατιωτική πηγή, ο συγκεκριμένος Διοικητής αποτελεί προσωπική επιλογή του επίσης καταδρομέα και υποβρύχιου καταστροφέα Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει.

Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου