15 Δεκεμβρίου 2013

Επιστροφη στο παρελθον με… υπνωτισμο


Όνειρο των περισσοτέρων ανθρώπων είναι η επιστροφή στο παρελθόν έτσι ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Αυτό στην εποχή μας και με την τεχνολογία που διαθέτουμε είναι αδύνατον. Ο μόνος τρόπος για να γυρίσουμε πίσω...
στο παρελθόν είναι ο υπνωτισμός. Κάπως έτσι ξεκίνησαν ορισμένες έρευνες οι οποίες είχαν αναπάντεχα αποτελέσματα! Πριν από έναν αιώνα περίπου, επιστήμονες πειραματίστηκαν με τον υπνωτισμό με αποτέλεσμα να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο και να αποδείξουν κατά κάποιο τρόπο ότι ο καθένας από μας έχει ξαναζήσει στο παρελθόν μία άλλη ζωή μέσα από ένα άλλο σώμα.
Όλοι έχουμε ακούσει για τη μετενσάρκωση. Το δόγμα αυτό ισχύει σε θρησκείες όπως είναι αυτές των ινδικών φυλών Ασάμ, Ναγκάς και Λουσές. Σε αυτές τις παλιές θρησκείες πίστευαν ότι μετά το θάνατο η ψυχή έπαιρνε τη μορφή ενός εντόμου… Η φυλή Μπακόγκ στο Βόρνεο πίστευε ότι οι νεκροί μετενσαρκώνονταν σε ζώα. Οι βουδιστικές και οι ινδουιστικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος ξαναγεννιέται σύμφωνα με αυτά που είχε καταφέρει στην προηγούμενή του ζωή! Σε κάποιες άλλες αιρέσεις πίστευαν ότι δεν είναι απαραίτητο να ξαναγυρίσει η ψυχή στην ανθρώπινή της μορφή, αλλά θα μπορούσε να γυρίσει ως κάκτος, ως βράχος αλλά και ως ζώο.
Πέρα όμως από τις θρησκείες ο υπνωτισμός έφερε κάποιες αποδείξεις που άλλοι τις δέχονται, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι μόνο οι τσαρλατάνοι θα μπορούσαν να βγάλουν τέτοιες ιστορίες από το μυαλό τους. Το ταξίδι στο παρελθόν με την ύπνωση έχει θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Το ξαναζωντάνεμα των προηγούμενων υπάρξεων γίνεται με τόσο πειστικότητα που ξεπερνάει τις υποκριτικές ικανότητες και ενός ηθοποιού. Όμως μέσα από τον υπνωτισμό, άνθρωποι που δεν ξέρουν κάποια ιστορικά γεγονότα, τα έχουν περιγράψει με τρομερές λεπτομέρειες οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί έπειτα από μελέτες! Ένα από τα παραδείγματα είναι η περίπτωση της Ανν Ντάουλιγκ, μιας νοικοκυράς που κατά τη διάρκεια του υπνωτισμού έγινε Σάρα Ουίλιαμς, ένα ορφανό κοριτσάκι που ζούσε στο Λίβερπουλ! Όταν ο υπνωτιστής τη ρώτησε τι είχε γίνει τη συγκεκριμένη εποχή στο Λίβερπουλ, εκείνη ανάφερε την επίσκεψη μιας τραγουδίστριας που το όνομά της είχε σχέση με… κάποιο πουλί! Ο υπνωτιστής έκανε την έρευνά του και ανακάλυψε ότι το «Αηδόνι της Σουηδίας» επιστρέφοντας από την Αμερική πέρασε από το Λίβερπουλ τον Αύγουστο του 1850, όπου εκεί τραγούδησε δύο βράδια στην αίθουσα συναυλιών της πόλης! Ένα άλλο παράδειγμα είναι η επαναφορά που έκανε ο Ντέιβιντ Λόου, μέλος της εταιρείας ψυχικών ερευνών, σε μία γυναίκα την οποία είχε γυρίσει στο 17ο αιώνα. Μία από τις ερωτήσεις που της έκανε ήταν το πώς πρόφεραν εκείνη την εποχή το γράμμα «w». Αυθόρμητα εκείνη απάντησε ότι την εποχή εκείνη το πρόφεραν «νταμπλ-βε». Τη λεπτομέρεια αυτή, αν και είναι μηδαμινή, μόνον οι ιστορικοί τη… γνωρίζουν! Ο Ζιλ Ρόμπερτς μετενσαρκώθηκε σε Μαργαρίτα Ντυσέν που είχε γεννηθεί το 1835 και ήταν κόρη ενός μπακάλη. Περιέγραψε το σχολείο της και γεγονότα της εποχής εκείνης που μέσα από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν.
Μέσα σε αυτές τις αποκαλύψεις υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία όπως ιστορικά λάθη, στιγμές τρομερής άγνοιας και ασυνέπειες. Σε μία περίπτωση μία γυναίκα που υποστήριζε ότι είχε γυρίσει πίσω στο 19ο αιώνα ανέφερε τη λέξη «μπόι-φρεντ». Αυτός ο χαρακτηρισμός, ως λήμμα ή έστω ως αργκό, ήταν άγνωστος για την εποχή εκείνη.
Η μέθοδος της επαναφοράς στο παρελθόν είναι απλή αφού ο υπνωτιστής μεταφέρει το δέκτη σιγά-σιγά στην αρχή της τωρινής του ζωής, μετά στη μήτρα και μετά τον καθοδηγεί να γυρίσει όλο και πιο πίσω μέχρι να βρεθεί σε… μία εποχή την οποία έχει ζήσει (;). Η διαδικασία αυτή δεν χρησιμοποιείτε μόνο για να αποδειχθεί η μετενσάρκωση, αλλά και για θεραπευτικούς λόγους. Με αυτή τη μέθοδο μπορεί να θεραπευτούν διάφορες ψυχολογικές ανωμαλίες που έχουν βάση το παρελθόν και τα ψυχικά τραύματα του ατόμου. Πέρα όμως και από το θεραπευτικό ρόλο του υπνωτισμού έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος και για την εξιχνίαση εγκλημάτων!
Αν είστε, λοιπόν, μία ψυχή που ψάχνει να βρει το δρόμο της απευθυνθείτε στους… ειδικούς!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου