6 Δεκεμβρίου 2013

Ο Επιτροπος Ενεργειας Γκυντερ Έτινγκερ στην Αθηνα ενοψει ελληνικης προεδριας της ΕΕ

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Γκύντερ Έτινγκερ για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στον τομέα της Ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Κατά την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στο κτίριο του ΥΠΕΚΑ επί της οδού Μεσογείων 119, παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου και του γγ Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνου Μαθιουδάκη θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

Ø η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η δημιουργία του «νοτίου διαδρόμου»,
Ø ο εντοπισμός κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο,
Ø οι προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα από τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων,
Ø οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,
Ø το ενεργειακό κόστος και η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών,
Ø δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας,
Ø η ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας,
Ø η αναδιάρθρωση των εταιριών παραγωγής ενέργειας, καθώς και
Ø οι εξελίξεις του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας τόσο από πλευράς έργων στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών, όσο και προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα, στις 14.30, ο κ. Έτινγκερ θα συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντώνη Σαμαρά. Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θέμα που τέθηκε επί τάπητος και στην χθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου