4 Δεκεμβρίου 2013

Άδειασε την Τροικα ο Μπαροζο: Με μια εξαιρεση, η Ελλαδα εχει εκπληρωσει ολους τους στοχους [ΒΙΝΤΕΟ]


Μπαρόζο: Οι προτάσεις της Κομισιόν είναι προς όφελος της Ελλάδας, με στόχο να μπορέσει να ξανακερδίσει τις διεθνείς αγορές. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τους Έλληνες. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγούμε από το αδιέξοδο...

Η Ευρώπη δεν θα ήταν Ευρώπη δεν θα ήταν Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα το 2014 θα βγει από την κίση.

Όπως είπε ο κ. Μπαρόζο, συζήτησε με τον κ. Σαμαρά για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ αλλά και για θέματα όπως την ανάπτυξη, την ανεργία των νέων και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μπαρόζο συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν την πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν για τους επόμενους έξι μήνες.

«Προσπαθούμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε το νομοθετικό μας έργο πριν το Μάιο και τις εκλογές», είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει χρήση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί τώρα βρίσκεται στο μέσο σημείο της κρίσης των διαρθρωτικών ταμείων.

«Παλιά μπορούσε να αφομοιώσει ένα μικρό ποσό των κονδυλίων, τώρα είναι η τέταρτη στη σειρά», είπε και παρακάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει χρήση αυτών των κονδυλίων, τονίζοντας, ότι γνωρίζει πώς υπάρχουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισίον εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση την επόμενη χρονιά.

«Ελπίζουμε να μπορέσει να βγει και στις αγορές το 2014. Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τις εντυπωσιακές θυσίες των Ελλήνων», είπε, αναγνωρίζοντας παράλληλα το «βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός».

Καταλαβαίνω το βάρος των Ελλήνων. Η Κομισιόν υποστηρίζει την Ελλάδα, οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι εντυπωσιακές και το αποτέλεσμα είναι θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «είμαστε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου» και ότι «αυτή δεν είναι αυτή η στιγμή να σταματήσουμε».

Όπως είπε ο κ. Μπαρόζο,πρέπει να γίνουν περισσότερα στο θέμα της φορολόγησης και ζήτησε από την Ελλάδα να κάνει χρήση της Task Force για να υλοποιήσει όλα τα προγράμματά της.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη δέσμευσή του και την επένδυσή την οποία κάνει στο θέμα της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη δεν θα ήταν Ευρώπη δεν θα ήταν Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της Κομισιόν είναι προς όφελος της Ελλάδας, με στόχο να μπορέσει να ξανακερδίσει τις διεθνείς αγορές.

«Στο τέλος ενός μαραθωνίου, ο αθλητής είναι πιο κουρασμένος απ' ότι στην αρχή. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», κατέληξε.



networkedblogs.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου