7 Νοεμβρίου 2013

F1 2013



Η φόρμουλα επιστρέφει και φέτος χωρίς τρανταχτές διαφορές από το περσινό παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά θα ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο…

Οι Codemasters συνεχίζουν ακάθεκτοι με την ανάπτυξη των παιχνιδιών της Formula 1κάνοντας το καλό καλύτερο –τα παιδιά έχουν και μια εμπειρία στα οδηγηστικά παιχνίδια, δεν είναι τίποτα τυχαίοι. Μετά το F1 2012, το F1 2013 έρχεται αν προσθέσει και να διορθώσει ό,τι έλλειπε (χωρίς μεγάλες αλλαγές), δίνοντας μια πιο «κλασική» ατμόσφαιρα στο παιχνίδι.
Σενάριο και τα ρέστα

Η νέα σεζόν της φόρμουλας είναι εδώ και το F1 2013 περιλαμβάνει τα πάντα από τη φετινή σεζόν. Σκοπός σου είναι να βγεις πρώτος (;) –προφανέστατα. :P Μιας και δεν έχουμε πολλά να πούμε για το σενάριο, σημειώνουμε πως το παιχνίδι περιλαμβάνει όλες τις ομάδες (11), όλους τους οδηγούς (22), αλλά και τις 19 πίστες και Grands Prix που υπάρχουν στη φετινή σεζόν. Επίσης, μέσα θα βρεις και κάποια παλαιότερα… καλούδια. ;)


Gameplay

Εντάξει, το ότι το F1 2013 είναι ένα παιχνίδι με αγώνες φόρμουλας και σκοπός σου είναι να τερματίσεις πρώτος δε νομίζω πως χρειάζεται καν να το αναφέρω –lol, μόλις το έκανα. Πολλές διαφορές από το περσινό παιχνίδι δε θα συναντήσεις. Στο Career mode θα κάνεις… καριέρα, στο Scenario mode θα δοκιμαστείς σε διάφορα «σενάρια» σε φάσηchallenges, όπως π.χ. να περάσεις έναν αντίπαλο ενώ έχει δέκα δευτερόλεπτα προβάδισμα και άλλα τέτοια.

Το ολοκαίνουριο όμως κομμάτι του παιχνιδιού είναι το Classic mode, το οποίο έχει δικό του Grand Prix, Time Attack, Time Trial και Scenario Mode. Μαζί με το mode αυτό προστίθενται στο παιχνίδι και τέσσερις κλασικές πίστες (Estoril, Imola, Brands Hatch, Jerez), αλλά και μερικοί οδηγοί-θρύλοι και αυτοκίνητα από το ’80 και το ’90, συμπεριλαμβανομένων των Williams (FW07B, FW12, FW14B, FW18), Ferrari (F399, F1/87/88C), Lotus (98T, 100T). Όλα τα «κλασικά» οχήματα μπορείς να τα τρέξεις και σε νέες πίστες, όπως και τα νέα αυτοκίνητα στις κλασικές. Αν γουστάρεις και multiplayer, μπορείς να παίξεις με κάποιον άλλον με split-screen ή και online μαζί με άλλους 15.
Και από εμφάνιση;

Το Classic mode σου προσφέρει τη δυνατότητα (προαιρετικά) να προσθέσεις μια σέπια απόχρωση στην οθόνη σου για να σε βάλει μέσα στο κλίμα της εποχής για τα καλά. Ακόμα και το interface αλλάζει ανάλογα την χρονική περίοδο που παίζεις (τα αυτοκίνητα του ’90 θα τα πάρεις με την Classic Edition του παιχνιδιού ή με DLC). Γενικότερα πάντως από γραφικά, ήχο και ατμόσφαιρα το παιχνίδι σκίζει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου