25 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ... ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...!!!

Προσβολή κατά των 2,2, δισεκατομμυρίων Χριστιανών του πλανήτη θα αποτελέσει η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

«Ας θυμούνται ορισμένοι Τούρκοι πολιτικοί, πριν κάνουν εύκολες δηλώσεις για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, ότι 2,2 δισεκατομμύρια Χριστιανοί έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Αγία Σοφία. Τη μέρα που ο Μουεζίνης θα καλέσει για προσευχή στον ιερό τόπο που χτίστηκε ως η μεγαλύτερη Εκκλησία όλης της χριστιανοσύνης –γιατί όταν χτίστηκε δεν υπήρχαν ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες καθώς ήταν όλοι μέλη της ίδιας Εκκλησίας-, η Τουρκία θα έχει κάνει ένα θανάσιμο σφάλμα προσβάλλοντας τους Χριστιανούς όλης της Οικουμένης» τόνισε.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Καλαντζής ξεκαθάρισε πως «Είτε θέλουν ορισμένοι είτε όχι, ο Έβρος δεν είναι μόνο το σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Η Ευρώπη ξεκινά στον Έβρο»





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου