6 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: «ΔΕΝ ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΙ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ» – ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ;



Είναι σίγουρο, πως οι διάφοροι αριστεροί στην πραγματικότητα χαίρονται για την διπλή δολοφονία του Ν. Ηρακλείου (και θα χαίρονταν ακόμα περισσότερο αν αυτή ήταν τριπλή, τετραπλή, ή πολλαπλή), αλλά –για ευνόητους λόγους- δε μπορούν να εκφράσουν τη χαρά τους. Εκφράζονται, λοιπόν, με πλάγιους τρόπους, χωρίζοντας τη βία σε «καλή» και «κακή» και τα θύματά της ομοίως.

Αυτό κάνει και δημοσιογράφος του περιοδικού «Unfollow» (ΣΥΡΙΖΑ και τα μυαλά στα κάγκελα…), ο οποίος απορρίπτει την αρχή ότι «το αίμα είναι ίδιο από όπου κι αν προέρχεται» και καταλήγει ως εξής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης των ακροαριστερών:

«Συνεπώς, θλίβομαι που η κοινωνία στην οποία ζω έχει οδηγηθεί από τις κυβερνήσεις της σε τέτοια σκοτεινή συνθήκη, όπου δολοφονούνται άνθρωποι στους δρόμους. Θλίβομαι που δύο νέοι άνθρωποι δεν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, ώστε πάνω από όλα να έκαναν τις ζωές τους κάτι διαφορετικό, να τις άνοιγαν σε σπουδαία και δημιουργικά πράγματα, να μάθαιναν ότι δεν γίνεται να είναι φασίστες. Θλίβομαι για τις οικογένειές τους, προφανώς επειδή αυτές αγαπούσαν τους ανθρώπους τους, αλλά κι επειδή δεν θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν να γίνονται κάτι άλλο.

Αλλά αν το ερώτημα είναι αν θλίβομαι «το ίδιο», η απάντηση είναι όχι. Δεν θλίβομαι το ίδιο με τον φόνο ενός φασίστα και ενός αντιφασίστα. Αυτή είναι η πολιτική μου και δεν την αλλάζω. Ούτε με δολοφονίες».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου