28 Οκτωβρίου 2013

Τα καλλιτερα βοτανα για τον πονοδοντο!


Εσύ τα ήξερες αυτά τα γιατρικά;
Είναι βράδυ και ξαφνικά έρχεται και σου χτυπά την πόρτα ένας πονόδοντος και συ δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μην ανησυχείς, ο ξαφνικός πονόδοντος έχει λύσεις, μέχρι, φυσικά, να επισκεφτείς τον οδοντίατρο σου για να λύσεις οριστικά το πρόβλημα:

Λεβάντα
Η λεβάντα είναι ένα φυτό με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες πέρα από ωραίο άρωμα. Καλό θα είναι να κάνεις ένα αφέψημα λεβάντας για να ανακουφιστείς από τον πόνο.
Πως να το φτιάξεις: Παίρνεις 20 γρ. αποξηραμένη λεβάντα ή 40 με 50 νωπά και τα βράζεις σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό. Ο πονόδοντος περνά είτε με πλύσεις από το αφέψημα της λεβάντας είτε με κομπρέσες που μπορείς να εφαρμόσεις πάνω στη πάσχουσα περιοχή ή ακόμα και εξωτερικά στο μάγουλο. Είναι προτιμότερο στους ξαφνικούς πόνους να μην επιλέγεις αμέσως τη λύση ενός φαρμάκου αλλά να προσπαθείς να τον αντιμετωπίσεις με φυσικά μέσα.
Δείτε ακόμη: Λεβάντα – Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!

Γαρίφαλο
Το γαρίφαλο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείρει τις στομαχικές λειτουργίες και καθαρίζει από βακτήρια το στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά τα έντερα, τα πνευμόνια και τους βρόγχους. Σε περίπτωση πονόδοντου ενδείκνυται το μάσημά του ή η τοπική χρήση του αιθερίου ελαίου (πωλείται στα φαρμακεία).
Αφέψημα γαριφάλου: 1 κουταλάκι του τσαγιού γαρίφαλα σε 2 κούπες νερό. Πίνετε 3 φορές τη μέρα, 1/8 της κούπας. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο όντας πλούσιο σε ευγενόλη, έχει αντισηπτική και παυσίπονη δράση.Το γαριφαλέλαιο σταματάει τον πονόδοντο, τον πόνο από τσιμπήματα εντόμων και τον εμετό και αναστέλλει τη ναυτία. Το γαρίφαλο είναι χωνευτικό, αφροδισιακό, ανθελμινθικό, σπασμολυτικό, αντικαρκινικό.
Δείτε ακόμη: Γαρίφαλο, το διεγερτικό και αντισηπτικό!

Δίκταμο
Το δίκταμο είναι φυτό τονωτικό και διεγερτικό του πεπτικού συστήματος, σπασμολυτικό, στυπτικό, επουλωτικό, καταπραϋντικό των πόνων του στομαχιού και των εντέρων. Είναι ακόμη διουρητικό, χολαγωγικό, έμμηναγωγό, καταπολεμά τις αμοιβάδες, καταπραΰνει τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο . Ευεργετικό σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, στο σκορβούτο, σε διαλείποντες πυρετούς. Το δίκταμο έχει αντισηπτική δράση, τονωτική και αντισπασμωδική. Χρησιμοποιείται για την επούλωση των τραυμάτων, ως καταπραϋντικό του πεπτικού συστήματος, καθώς και κατά της γρίπης και του κρυολογήματος. Δρα σπασμολυτικά και συμβάλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κυκλοφορικών και καρδιολογικών προβλημάτων, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, και στομαχικές διαταραχές, πονόδοντους και αποστήματα. Ενεργεί επίσης, ως αντιδιαβητικό, εμμηναγωγό αλλά και ως αφροδισιακό( στην Κρήτη το αναφέρουν και ως «έρωντα»).
Δείτε ακόμη: Βότανα αρωματικά και καταπραϋντικά από την κρητική ύπαιθρο.




Πηγές: www.vita.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου