22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αδικοχαμενοι stars του Ηοllywood

 

Ποιές ήταν οι τελευταίες ταινίες του River Phoenix, του Heath Ledger και της θρυλικής ξανθιάς Marilyn Monroe;

Marilyn Monroe
Στις 5 Αυγούστου του 1962 η οικονόμος βρήκε την Marilyn να κείτεται γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια στο πλευρό της. Η θρυλική ξανθιά «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών και πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας «Something’s Got to Give». Συμπρωταγωνιστής της ήταν ο Dean Martin και σύμφωνα με πληροφορίες -που βγήκαν στη δημοσιότητα χρόνια αργότερα-  η Monroe είχε απολυθεί αλλά ο Martin απείλησε να αποχωρήσει και εκείνος από την  ταινία αν δεν την έφερναν πίσω. Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε και μέρος από το υλικό των γυρισμάτων συμπεριλήφθηκε το 2001 στο ντοκιμαντέρ «Marilyn: Οι τελευταίες μέρες».

River Phoenix
Η ταινία «Dark blood» έμελλε να είναι η τελευταία δουλειά του ασυμβίβαστου σταρ της μεγάλης οθόνης, River Phoenix, που έμεινε ανολοκλήρωτη όταν εκείνος πέθανε ξαφνικά το 1993 από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Phoenix βγαίνοντας από το Viper Room, ένα nightclub στο Hollywood, κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Το εν λόγω φιλμ σκονιζόταν σε μια αποθήκη όταν ο σκηνοθέτης Τζορτζ Σλούιζερ αποφάσισε το 2011 να ολοκληρώσει την ταινία, η οποία και τελικά προβλήθηκε -20 χρόνια μετά τον θάνατό του ηθοποιού - στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και στο Φεστιβάλ του Μαϊάμι


Heath Ledger
Σε ηλικία 29 ετών, o Heath Ledger υποδύθηκε τον Joker στην ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης», ένας ρόλος που για πολλούς ήταν η αιτία της καταστροφής του ταλαντούχου ηθοποιού.  Όπως είχε εξομολογηθεί ο  ίδιος, ο ρόλος του Joker  -που έμελλε να του χαρίσει και το Όσκαρ-του προκάλεσε έναν εθισμό στα παυσίπονα και στα υπνωτικά χάπια . Αφού κατάφερε να ολοκλήρωσει την ταινία, στη συνέχεια ξεκίνησε τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους». Τον Ιανουάριο του 2008- στη μέση των γυρισμάτων της- ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Soho του Manhattan. Η αυτοψία έδειξε ότι ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση παυσίπονων, υπνωτικών και άλλων συνταγογραφημένων φαρμάκων. Ωστόσο ο θάνατος του θεωρήθηκε ατύχημα και όχι αυτοκτονία.


John Candy
Ο κωμικός John Candy  -πιο γνωστός από την ταινία  «Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα» πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 4 Μαρτίου του 1994, την ίδια νύχτα που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Wagons East». Ο Candy έφυγε από το πλατό, μαγείρεψε ένα δείπνο με σπαγγέτι για τους βοηθούς του, τηλεφώνησε στους συμπρωταγωνιστές του για να τους συγχαρεί και έπεσε για ύπνο. Δεν ξύπνησε ποτέ. Ήταν μόλις 43 ετών. Η ταινία απογοήτευσε τους κριτικούς του έκαναν λόγο για έναν «ανάξιο» αποχαιρετισμό σε έναν μεγάλο κωμικό.





















 protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου