19 Σεπτεμβρίου 2013

Βραβειο Σεσιλ ντε Μιλ στον Γουντι Αλεν

 
Το βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ, το ανώτερο τιμητικό βραβείο που απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, θα δοθεί στον Γούντι Αλεν, στη φετινή τελετή των βραβείων της Χρυσής Σφαίρας που θα γίνει στο Χόλιγουντ την Κυριακή 12 του Γενάρη 2014.
 
Η αναγγελία έγινε μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που είχε η ταινία «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Αλεν - η μεγαλύτερη επιτυχία που είχε μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ ταινία του κωμικού.
«Δεν υπάρχει κανένας πιο άξιος από τον Γούντι Αλεν γι' αυτό το βραβείο», ανάφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών, Τέο Κίνγκμα. «Η συμβολή του στον κινηματογράφο είναι τεράστια και είναι ένας αληθινά διεθνής θησαυρός». Πάντως, ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Γούντι Αλεν, που αποφεύγει να εμφανιστεί στο Χόλιγουντ, αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί για να παραλάβει το βραβείο - όταν, πριν από δυο χρόνια, κέρδισε το Οσκαρ για την ταινία του «Μεσάνυχτα στη Νέα Υόρκη», απέφυγε να ταξιδέψει στο Λος Αντζελες προτιμώντας να παραμείνει στη Νέα Υόρκη και να παρακολουθήσει την τελετή από το σπίτι του.
Αξίζει ν' αναφέρω πως ανάμεσα στους τιμηθέντες μέχρι στιγμής με το βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ είναι και οι: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μόργκαν Φρίμαν, Γουόρεν Μπίτι, Αντονι Χόπκινς και Τζόντι Φόστερ.



























enet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου