4 Απριλίου 2013

Χαρτινοι τροχονομοι στην Ινδια!






Λόγω έλλειψης χρημάτων, οι Αρχές στην Ινδία αντιμετωπίζουν τις παραβάσεις με τροχονόμους από χαρτόνι!
Έναν οικονομικότατο τρόπο βρήκαν οι υπεύθυνοι της ινδικής πόλης Bangalore για να μειώσουν τις τροχαίες παραβάσεις. Τοποθέτησαν χάρτινα ομοιώματα τροχονόμων σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου!
Τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία της πόλης, τα χάρτινα ομοιώματα των τροχονόμων δεν επιβλέπουν τους οδηγούς, αλλά τους αναγκάζουν να μειώσουν ταχύτητα και να μη προβούν σε μικρές ή μεγάλες παραβάσεις – τουλάχιστον μέχρι να σιγουρευτούν για το αν πρόκειται για ψεύτικους ή αληθινούς τροχονόμους. Η ιδέα μπορεί να φαίνεται γελοία και να πραγματοποιήθηκε λόγω οικονομικής στενότητας (καθώς η πόλη δεν υπάρχουν χρήματα για πρόσληψη νέων αστυνομικών), ωστόσο, μάλλον έχει αποτελέσματα!
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πόλη της Bangalore βεβαιώθηκαν μέσα στο 2012 περισσότερες από 60.000 παραβάσεις, ενώ οι νεκροί από ατυχήματα ήταν κατά μέσο όρο δύο την ημέρα, με κύρια αιτία την υπερβολική ταχύτητα. Μετά την τοποθέτηση των συγκεκριμένων ομοιωμάτων σε διάφορες περιοχές της πόλης, όμως, οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι οι παραβάσεις μειώθηκαν.










mototriti.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου