9 Απριλίου 2013

Σαρωνει τα βραβεια Έλληνας καρδιολογος


Τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στόχο το «φρένο» στα εμφράγματα. Και από ό,τι φαίνεται, η έρευνα του 36χρονου καρδιολόγου, Γιάννη Χατζηζήση, αποδίδει. Η αναγνώριση των προσπαθειών του, μάλιστα, ήταν αυτή που τον έκανε να πετάξει από τις ΗΠΑ στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει, παρουσία του Πρωθυπουργού, το Βραβείο Κωνσταντίνος Σαμαράς για τον καλύτερο νέο ερευνητή στην καρδιαγγειακή ιατρική.
25 βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς και εθνικούς επιστημονικούς οργανισμούς έχει στο βιογραφικό του από το 2005 μέχρι σήμερα. Μόνο το 2008 βραβεύτηκε τέσσερις φορές από διαφορετικούς οργανισμούς – την Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση, την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2008 και 2009, η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία τού απένειμε το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο του καλύτερου νέου ερευνητή.

Σύμφωνα με tanea.gr, ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής γεννήθηκε στην Λάρισα και τα πρώτα χρόνια έζησε στην Δεσκάτη Γρεβενών. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, όταν εκείνος θα πήγαινε στο λύκειο. Το 1994 είναι η χρονιά που μπαίνει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου και αρχίζει να πραγματοποιεί το όνειρό του. «Από τότε που ήμουν μαθητής γυμνασίου ήθελα να σπουδάσω ιατρική. Και αυτό γιατί υπήρχαν πρότυπα ανθρώπων και γιατρών, οι οποίοι είχαν σκοπό να αλλάξουν την επιστήμη και να προσφέρουν στην κοινωνία. Πέρα από τη φροντίδα των ασθενών, που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι για έναν γιατρό, πάντα μου άρεσε να ερευνώ, να δημιουργώ ερωτήματα και να αναζητώ απαντήσεις», εξηγεί.
Ζει στην Αμερική όπου διεξάγει την έρευνα του, όνειρο του όμως είναι η επιστροφή στην Ελλάδα. Ο Πίτερ Στόουν καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει πει για αυτόν: «Με την ανεξάρτητη και δημιουργική σκέψη του, θα είναι αναμφίβολα στο μέλλον πρωτοπόρος στην έρευνα για την αθηροσκλήρωση και την καρδιαγγειακή νόσο», ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει: «Η ελπίδα είναι σημαντικότερη από τις οικονομικές απολαβές και εμένα μου φτάνει».













pygmi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου