26 Απριλίου 2013

Αυθαιρετες κατασκευες καταστηματων στο Γκαζι απομακρυνε ο Δημος Αθηναιων

Η αφαίρεση των κατασκευών έγινε από συνεργεία του Δήμου
Η αφαίρεση των κατασκευών έγινε από συνεργεία του Δήμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Παράνομες κατασκευές από οκτώ καταστήματα στο Γκάζι, οι οποίες καταλάμβαναν κοινόχρηστους, δημόσιους χώρους, απομάκρυναν την Πέμπτη συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Παρά τις ανακοινώσεις του δήμου Αθηναίων, εδώ και εβδομάδες, για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών, οι καταστηματάρχες στον δήμο Αθηναίων δεν έχουν συμμορφωθεί.

Για το λόγο αυτό, τα συνεργεία του δήμου, που βγήκαν από το πρωί για ελέγχους, αναγκάστηκαν να κατεδαφίσουν και να απομακρύνουν πατώματα και ολόκληρες ξύλινες κατασκευές που έχουν στήσει παράνομα μαγαζάτορες στο Γκάζι.

Στη συνέχεια, όταν άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είδαν ότι πραγματικά ο δήμος προχωρά σε κατεδαφίσεις, άρχισαν να απομακρύνουν μόνοι τους τις αυθαίρετες κατασκευές.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό πολεοδομικών παραβάσεων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, μέχρι να αποκατασταθούν όλοι οι κοινόχρηστοι, δημόσιοι χώροι της πρωτεύουσας, βεβαιώνουν από τον δήμο Αθηναίων.

Τα συνεργεία συγκροτούν μεικτά κλιμάκια από τις διευθύνσεις Καθαριότητας, Κοινόχρηστων Χώρων, Πολεοδομίας, Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας. Μετά την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών, ακολουθούν εργασίες καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεις μικρών φθορών στα οδοστρώματα.

Μέχρι τώρα, αποκαταστάσεις των κοινοχρήστων, δημοσίων χώρων έχουν γίνει στην πλατεία του Αγ. Θωμά στο Γουδί, στην πλατεία Βάθη, στο Μεταξουργείο, στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
news.in.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου