24 Απριλίου 2013

Επισκεψη στη Μοναδα Υποβρυχιων Αποστολων


Την Παρασκευή 19-04-2013 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. επισκέφθηκαν την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών στον Άγιο Κοσμά ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας για θέματα που απασχολούν τον εργασιακό μας χώρο.   Συζητήθηκαν διατάξεις του νεοψηφισθέντος νόμου «περί ανασυγκρότησης του Υ.Ν.Α.» με ειδικότερη αναφορά στην νομοθετική κατοχύρωση των 10.250 οργανικών θέσεων προσωπικού, ενώ από τα μέλη του Δ.Σ. τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του
συνδικαλιστικού μας φορέα ο οποίος πλέον είναι και ο μοναδικός θύλακας αντίστασης σε περαιτέρω σχέδια υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου.  
Η Μονάδα αποτελεί επίλεκτο κομμάτι του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα στελέχη της να επιχειρούν καθημερινά σε όλη την Ελληνική επικράτεια προσφέροντας τα μέγιστα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων καθώς και στο δύσκολο έργο της έρευνας και διάσωσης.  
Αντ’ αυτού η Ελληνική πολιτεία εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά εξαιρεί τα στελέχη της Μ.Υ.Α. καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη ειδικών δυνάμεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τον επανακαθορισμό των επιδομάτων κινδύνου που ήδη λαμβάνουν προσαυξημένα τα στελέχη του Υ.ΕΘ.Α.  
Καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας κ.κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Μουσουρούλη Κωστή, να εναρμονισθούν με τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Σαμαρά Αντώνιου ο οποίος εξήρε το έργο των στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, αποκαθιστώντας άμεσα το αίσθημα αδικίας που έχει δημιουργηθεί σε αυτά καθώς και στους υπόλοιπους υπηρετούντες στις Ειδικές Δυνάμεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  
Επιστολή της ΕΠΛΣΑΠ στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς (εδώ)













bloko.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου