19 Μαρτίου 2013

Την ελληνικη καπνοβιομηχανια ΣΕΚΑΠ αποκτα ο Ιβαν Σαββιδης



Στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη φαίνεται πως καταλήγει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, καθώς αφού απέκτησε το ποσοστό της καταστατικής μειοψηφίας (34,18%), που ανήκει στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.), είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθεί πως αποκτά και το 50,36% της ΣΕΚΑΠ το οποίο πωλείται εδώ και μήνες αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα rbth.gr .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vedomosti, ο κ. Σαββίδης αποκάλυψε ότι πρότεινε την αγορά του 80% μετοχών της επιχείρησης, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚΕ υπογραμμίζει ότι «με ομόφωνη απόφαση το διοικητικό συμβούλιό της ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε. στη ρωσική εταιρεία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη».

«Με βάση τους όρους της συμφωνίας διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στη ΣΕΚΑΠ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρείας Donskoy Tabak JSC», καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΕΚΕ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρακτορείου «Ρωσικό ταμπάκο», Μαξίμ Καρολιόφ, η «Donskoy Tabak JSC» τα τελευταία χρόνια διεύρυνε σημαντικά τις εξαγωγές τσιγάρων σ’όλο τον κόσμο, και η ΣΕΚΑΠ, η οποία δραστηροποιείται ήδη πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, αποτελεί το «επιχειρηματικό διαβατήριο» του κ. Σαββίδη προς την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαββίδης, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ενοικιάζει για φέτος το ξενοδοχείο Macedonia Palace της Θεσσαλονίκης, και σκοπεύει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, για την μακροχρόνια ενοικίασή του.












defencenet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου