18 Φεβρουαρίου 2013

Καμια βιασυνη απο τους Ευρωπαιους για την επιλυση του κυπριακου ζητηματος - Roesler: Πρωτα να γινουν γνωστες οι διαθεσεις της νεας κυβερνησης και μετα η βοηθεια - Moscovici: Τον Μαρτιο οι συζητησεις

Καμία διάθεση βιασύνης αναφορικά με το μείζον θέμα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος δεν εμφανίζουν οι Ευρωπαίοι, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τους.
"Οι συζητήσεις για το κυπριακό πακέτο διάσωσης δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το Μάρτιο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, P. Μoscovici.
"Το Μάρτιο, όχι νωρίτερα οι συζητήσεις", επανέλαβε χαρακτηριστικά.
"Η Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να βιαστεί να λάβει αποφάσεις για την Κύπρο", διαμηνύει από την πλευρά του και στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ph. Roesler.
Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Γερμανός αξιωματούχος σημειώνει πως "πρώτα πρέπει να γίνουν γνωστές οι διαθέσεις της νέας κυπριακής κυβέρνησης και μετά να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τη χορήγηση βοήθειας".
Η Ευρωζώνη, εκτιμά ο Roesler, πρέπει να περιμένει για να διαπιστώσει κατά πόσον η επόμενη κυβέρνηση της Κύπρου είναι διατεθειμένη να συζητήσει διαρθρωτικές  μεταρρυθμίσεις, καθώς και τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρου στις ελληνικές τράπεζες.
"Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να θέσει στο τραπέζι όλα τα αναγκαία στοιχεία, ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές της ανάγκες. Πρέπει να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ποιες είναι οι χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις ή ποια επίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει στις ελληνικές τράπεζες", πρόσθεσε.
"Δεν βιώνουμε το τέλος της κρίσης, αλλά την αρχή του τέλους της κρίσης" έσπευσε να προσθέσει ο Γερμανός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την πορεία του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η συνταγή θεραπείας του Roesler για την Ευρωζώνη είναι η συνέχεια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και του ελεύθερου εμπορίου, για να τονωθεί η ανάπτυξη.
bankingnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου