18 Φεβρουαρίου 2013

Μ.Σαλμας: «Το ΕΣΥ ανακαμπτει»

   Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι το δημόσιο σύστημα υγείας βελτιώνεται, λόγω της αύξησης της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

  Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν πιο φτηνά 7.500 φάρμακα και ότι θα ακριβύνουν 150, κάτι που σημαίνει μεσοσταθμική εξοικονόμηση 110 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τον ΕΟΠΠΥ.

  Όσον αφορά στις εξαγωγές των φθηνότερων (συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Γερμανία) φαρμάκων, είπε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δεχτεί τις ελλείψεις στην αγορά και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθούν παράλληλες εξαγωγές στα φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις.

  Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι «για πρώτη φορά μέχρι την Παρασκευή, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων», δηλαδή τα φάρμακα που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Περαιτέρω, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά το κράτος χρωστάει μόνο δύο μήνες στους φαρμακοποιούς και γνωστοποίησε ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο ίδιος θα συναντηθούν με τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων και τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συζητήσουν για τα ακριβά φάρμακα που χορηγούνται από τα νοσοκομεία. Μάλιστα, τόνισε ότι τόσο στα φαρμακεία των νοσοκομείων, όσο και στου ΕΟΠΥΥ, τα ακριβά φάρμακα θα πληρώνονται άμεσα από τον Οργανισμό, εντός λίγων μηνών.












defencenet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου