27 Φεβρουαρίου 2013

Ο πρωτος «διαστημικος τουριστας» ετοιμαζει επανδρωμενη πτηση στον Άρη



Ο πρώτος παγκοσμίως «διαστημικός τουρίστας», Ντένις Τίτο, θα παρουσιάσει σε λίγες ώρες το φιλόδοξο αλλά και παράτολμο σχέδιό του για την αποστολή επανδρωμένης πτήσης στον Κόκκινο Πλανήτη σε πέντε χρόνια από σήμερα.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», o πολυεκατομμυριούχος Τίτο σχεδιάζει το ταξίδι αυτό το 2018 όταν ο πλανήτης Άρης θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από την Γη. Το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη- μετ’ επιστροφή - θα διαρκέσει 501 μέρες.
Η παρουσίαση του σχεδίου θα γίνει Εθνικό Κέντρο Τύπου στην Ουάσινγκτον και όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο πρώτος παγκοσμίως «διαστημικός τουρίστας» έχει την αμέριστη βοήθεια σημαντικών προσώπων για την υλοποίηση του εγχειρήματος, όπως του διακεκριμένου καθηγητή Νευρολογίας, Τζόναθαν Κλαρκ, ο οποίος συμμετείχε στο παρελθόν σε πολλές διαστημικές αποστολές ως χειρουργός πληρώματος.
Ο Αμερικανός καθηγητής έσπευσε πάντως να δηλώσει πως η έρευνα που έχει προηγηθεί για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο είναι πολυετής και σοβαρή διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες ότι πρόκειται για ένα σχέδιο της…πλάκας.
Η πρώτη πτήση θα περιλαμβάνει δύο αστροναύτες και το κόστος της αποστολής μπορεί να αγγίξει τα δύο δισ. δολάρια. Οι δύο τολμηροί αστροναύτες που θα επιλεγούν θα πρέπει επί 17 μήνες να συνυπάρξουν (ειρηνικά για το καλό της αποστολής) σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαστημική κάψουλα όχι μεγαλύτερη από ένα… μπάνιο. Προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το σχέδιο του, ο Τίτο, πρώην επιστήμονας της NASA που έκανε μία ολόκληρη περιουσία με την ενασχόλησή του στον κλάδο των οικονομικών επενδύσεων, έχει ζητήσει την βοήθεια πολλών ειδικών.







on-news.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου