22 Φεβρουαρίου 2013

Αποζημιωση 4 εκ. ευρω ζητα απο το Δημοσιο η Μονη Εσφιγμενου!



Αποζημίωση 4 εκ. ευρώ ζητούν από το ελληνικό δημόσιο, οι μοναχοί της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου...

επειδή, όπως υποστηρίζουν σε αγωγή που κατέθεσαν, η Πολιτεία δεν φρόντισε να απομακρύνει τους σχισματικούς της παλαιάς αδελφότητας!

Οι μοναχοί συνεχίζουν τη δικαστική διαμάχη για την απομάκρυνση των ζηλωτών, στρεφόμενοι αυτή τη φορά κατά της Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει σχισματικούς τους μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας, των οποίων έχει διαταχθεί η απέλασή από το Αγιον Oρος. Ακόμα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους έχει καταδικάσει σε ποινές φυλάκισης 6 μηνών, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Χαρακτηριστικό της έντασης της διαμάχης είναι ότι το Δεκέμβριο του 2006 σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ μοναχών με μήλον της Εριδος το κονάκι της ιεράς μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.

Τώρα, η Συνοδεία που έχει εκλεγεί από την Ιερά Κοινότητα διεκδικεί τη χρήση του μοναστηριού, κάνοντας λόγο για παράνομη κατάληψη και ζητά επίμονα την απέλαση των ζηλωτών μοναχών.

Σύμφωνα με το seleo.gr, στην αγωγή τους, οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι υπέστησαν ζημία 4.000.000 ευρώ εξαιτίας της κωλυσιεργίας της Πολιτείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποχωρήσουν από το μοναστήρι οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας.







directNEWS.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου