28 Ιανουαρίου 2013

Νεες συλληψεις για το κυκλωμα παρανομων υιοθεσιων


Άλλες δυο γυναίκες, μια 39χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και μια 50χρονη Ελληνίδα, μέλη του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών, πιάστηκαν στα δίχτυα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σεε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όχημα ιδιοκτησίας της 50χρονης καθώς και στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, περιφερειακά μέρη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (usb, κάρτες μνήμης, εξωτερικός δίσκος, κ.ά), μία βιντεοκάμερα, πλήθος ιδιόχειρων και μη εγγράφων (πιστοποιητικά, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων κ.ά), πληθώρα εγγράφων Δημοτικού Βρεφοκομείου της πόλης, μία στρογγυλή σφραγίδα με επιγραφή Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, πλήθος φωτογραφιών βρεφών και παιδιών καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ.
Επίσης, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος 49χρονου αλλοδαπού, έτερου μέλους του κυκλώματος, ο οποίος και αναζητείται. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιανουαρίου είχαν συλληφθεί τρία άτομα, δυο άντρες και μια γυναίκα (51, 30 και 29 ετών), μέλη του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 29χρονη στις 13 Ιανουαρίου μετέβη με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται, από τη χώρα τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η γυναίκα να γεννήσει και στη συνέχεια να διαθέσουν το μωρό προς υιοθεσία, αντί του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.
Κατά την άφιξή τους στη πόλη της Θεσσαλονίκης, τους ανέμενε 39χρονη ομοεθνής τους, η οποία ομοίως αναζητείται και τους οδήγησε στο προαναφερόμενο νοσοκομείο. Επίσης, θα μεσολαβούσε προκειμένου το νεογνό να δοθεί προς υιοθεσία σε ζευγάρι ημεδαπών.
Στις 16 Ιανουαρίου, αστυνομικοί μετέβησαν στο  εν λόγω νοσοκομείο, όπου η 29χρονη είχε ήδη γεννήσει βρέφος (αγόρι) ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας  κατ΄εντολή της 39χρονης, αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την 29χρονη στην παραλαβή του νεογνού και στην περαιτέρω μεταφορά του σε ασφαλές μέρος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αγοροπωλησίας του.
Κατόπιν αιφνιδιαστικής επιχείρησης, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό παρέμεινε για φροντίδα και περίθαλψη στο προαναφερόμενο Νοσοκομείο.







  
www.voria.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου