15 Ιανουαρίου 2013

Με σταση πληρωμων προειδοποιει ο Μ. Ομπαμα

Καταστροφική για την αμερικανική οικονομία, χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Κογκρέσο μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ανώτατου ορίου του κρατικού δανεισμού.
Ένα αδιέξοδο στο ζήτημα του ύψους του δημοσίου χρέους θα οδηγήσει σε παράλυση της κυβερνητικής δραστηριότητας, προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα που απήυθυνε έκκληση για συμφωνία στο Κογκρέσο.
«Τώρα βρισκόμαστε σε στάδιο οικονομικής ανάπτυξης και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μας δίνουν ελπίδες για μια καλή χρόνια. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις αρκεί οι πολιτικές της Ουάσιγκτον να μην στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο της χώρας», επισήμανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν παρέλειψε να τονίσει την πρόθεση ανάληψης μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των εσόδων από φόρους.
Ανάληψη δράσης για την οπλοκατοχή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της οπλοκατοχής επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών. Επισήμανε δε ότι κάποια από τα μέτρα δεν χρειάζονται την έγκριση του Κογκρέσου για να εφαρμοστούν.
«Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις πολιτικές αποφάσεις αλλά για το πώς θα εφαρμοστούν. Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας, για να μειώσουμε τις ένοπλες επιθέσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ένα τρόπο που θα συμβαδίζει με το Σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής έχουν φθάσει οι αρχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Θα πρόκειται για την πρώτη νομοθετική ανάληψη δράσης μετά το μακελειό του Νιούταουν.
Στο μεταξύ οι οικογένειες των θυμάτων στο Νιουτάουν δημιούργησαν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με το όνομα «Sandy Hook Promise» με σκοπό το διάλογο για την οπλοκατοχή, την ψυχική υγεία αλλά και την ασφάλεια στα σχολεία.



gr.euronews.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου