21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοινωνονται τα ονοματα των βουλευτων της προανακριτικης για τον Παπακωνσταντινου


Εντός της ημέρας οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, «εμπλοκή» μέχρι και αυτή την ώρα παρουσιάζεται στον αριθμό των μελών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να συμμετέχουν 17 μέλη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αίτημα ώστε να συμμετέχουν 17 βουλευτές στην Επιτροπή, δηλαδή ένα επιπλέον μέλος από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος της επιτροπής, θα προταθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα εκπροσωπείται από οκτώ, συνολικά, βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ΝΔ, θα συμμετέχουν πέντε βουλευτές και, εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Κατερίνα Κουτσογιαννακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Χρήστο Κοντονή, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με δύο, τους Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Σαλτούρο.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τη ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας ενώ θα συμμετέχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους, που κατά πληροφορίες, θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος. 
 
 
 
 
 
 newpost.gr
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου