17 Νοεμβρίου 2013

Κοβεται ο «αερας» για την προπληρωμη των ασφαλιστρων ΙΧ


Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής των ασφαλίστρων στα ΙΧ φέρνει η Τράπεζα της Ελλάδας με εγκύκλιο που απέστειλε στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Πλέον, τα ασφάλιστρα θα πρέπει να προπληρώνονται με κομμένο τον «αέρα» του ενός μήνα που είχαν ως και σήμερα.

Τα ασφάλιστρα θα πρέπει να πληρώνονται μέσα στην εβδομάδα που λήγει η προθεσμία πληρωμής, ενώ οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων ένα μήνα πριν και έπειτα θα καλούνται να πληρώνουν τα ασφάλιστρα που τους αναλογούν.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να σταματήσουν οι καθυστερημένες οφειλές προς τις ασφαλιστικές (ρόλο εισπράκτορα είχε ο κάθε ασφαλιστής) που πολλές φορές έφτανε χαριστικά έως και τους 2 ή 3 μήνες, λόγω αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το ποσό αυτό, εκτιμάται ότι πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να διαχειριστούν οι ασφαλιστικές εταιρίες, με τον κίνδυνο επισφαλειών.

Σε λίγες μέρες από τώρα, αναμένεται να συνεδριάσει και το ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, για να εξετάσει την πρόταση της ΤτΕ, καθώς τα στοιχεία που έρχονται για τα ανασφάλιστα ΙΧ, ξεπερνούν πλέον κάθε προηγούμενο.




newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου