15 Οκτωβρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Στις 411.000 ευρω τα εσοδα απο τη φυλαξη ιδιωτων

Το ποσό των 411.379,63 ευρώ έχει εισπράξει η ΕΛ.ΑΣ., από τον περασμένο Μάρτιο που υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την παροχή υπηρεσιών...

αστυνομικής φύλαξης σε ιδιώτες.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου για την αστυνομική φύλαξη ιδιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 15.03.2012, όσοι έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου, τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και των 50 ευρώ ανά ημέρα, για κάθε διατιθέμενο όχημα.

Τα έσοδα από την εν λόγω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων εσόδων και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, προσαυξημένων ισόποσα των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ποσοστό 4% των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.



directNEWS.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου