17 Φεβρουαρίου 2013

Αυστραλια: Δεσμευση για την συνεχη παρουσια αστυνομικων στην Κυπρο


Η Αυστραλία δεσμεύεται να συνεχίσει να συμμετέχει με αστυνομικούς της στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της χώρας, Τζεΐσον Κλερ, στο συνέδριο των κυπριακών οργανώσεων της Αυστραλίας, που οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν πέρυσι.

«Σας βεβαιώ ότι η υποστήριξη της Αυστραλίας για το έργο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ(ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο) παραμένει σημαντικό μέρος της συναίνεσής μας στην διαδικασία επανασυμφιλίωσης, για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Η Αυστραλιανή αστυνομία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στις προσπάθειες ειρήνευσης», ανέφερε ο κ. Κλερ.

Σήμερα, 15 Αυστραλοί αστυνομικοί υπηρετούν στην Κύπρο, ενώ πρόσφατα αξιωματικός της αυστραλιανής Ομοσπονδιακής αστυνομίας ανέλαβε ρόλο ανώτερου αστυνομικού συμβούλου στην διεθνή αποστολή.

Στο μήνυμά του ο Αυστραλός υπουργός επισημαίνει τις μακροχρόνιες σχέσεις Αυστραλίας- Κύπρου και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο υψηλό επίπεδο αυτών των σχέσεων, η κυπριακή παροικία.

«Οι ισχυροί δεσμοί των δύο λαών ενδυναμώνονται από την συμμετοχή των δύο κρατών στην Κοινοπολιτεία, αλλά και από την διαρκή υποστήριξη της Αυστραλίας για επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνει ο κ. Κλερ.










 capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου