29 Ιανουαρίου 2013

Kινησεις αιφνιδιασμου απο τους αγροτες

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς
Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες οι οποίοι ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα στον κόμβο της Νίκαιας της Λάρισας, αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό.

Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους κινούνται επί της εθνικής οδού, αλλά να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι θεσσαλοί αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία όταν προχώρησαν πεζή το μεσημέρι σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας. Επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 άτομα έκλεισαν την ΠΑΘΕ για περίπου ένα τέταρτο. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να υπάρξει για το διάστημα εκείνο εκτροπή μέσω Πλατυκάμπου.

Στη συνέχεια οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ τα οποία σήμερα ενισχύθηκαν κατά 100. Υπεραμυνόμενοι της ενέργειάς τους είπαν ότι επρόκειτο για μια ένδειξη «δίκαιου και όχι δύναμης».

Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα χωριά για τη Λαμία. Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών.

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν νωρίτερα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο.
Στο τραπέζι της επόμενης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα αιτήματα των αγροτών, όπως δεσμεύθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους τους. Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.







 voria.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου