25 Ιανουαρίου 2013

Αιγυπτος: Ταραχες πριν τις διαδηλωσεις για τη δευτερη επετειο της ανατροπης Μουμπαρακ

Η οργή των Αιγυπτίων ξεχειλίζει ανήμερα της δεύτερης επετείου από την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Ξημερώματα στο Κάιρο και οι οπαδοί της αντιπολίτευσης δείχνουν μπροστά στις κάμερες τα δακρυγόνα και τις σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στις συγκρούσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Έχουν προγραμματίσει και νέες διαδηλώσεις για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους καθώς, όπως λένε, ο Πρόεδρος Μωχάμεντ Μόρσι πρόδωσε τα ιδανικά της επανάστασης.
«Κατεβήκαμε στους δρόμους για να μετρήσουμε και τις ψήφους μας, αλλά κάναμε ένα λάθος προχωρώντας σε κακή επιλογή. Η επανάσταση δεν έγινε για να προκαλέσουμε φασαρία. Θα την ξανακάνουμε ώστε οι επόμενες γενιές στην Αίγυπτο να είναι ευτυχισμένες. Τα αιτήματά μας είναι : αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και σωστοί μισθοί. Δεν θέλουμε να ζούμε σε βίλες» αναφέρει ο Γαϊλ Ιμπραχήμ, ένας από τους διαδηλωτές.
Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης επεχείρησαν τις πρώτες βραδυνές ώρες της Πέμπτης να απομακρύνουν τα οδοφράγματα πέριξ της πλατείας Ταχρίρ. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν το χώρο δεν τους το επέτρεψαν με συνέπεια να ξεσπάσουν ταραχές.
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση στηρίζει πολλά στη σημερινή επέτειο ελπίζοντας να κινητοποιήσει το πλήθος και να πραγματοποιήσουν ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλες τις μεγαλουπόλεις κι όχι μόνο στην πρωτεύουσα.






gr.euronews.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου