25 Ιανουαρίου 2013

Μεχρι 31 Ιανουαριου οι δυο δoσεις του ΦΑΠ 2010

Προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010
Προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010.
Η δεύτερη δόση καταβολής του ΦΑΠ 2010 λήγει στις 31 του μήνα σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί. Την ίδια ημερομηνία λήγει όμως και η πρώτη δόση λόγω της παρατάτασης που είχε δοθεί στην καταβολή της πρώτης δόσης που έληγε κανονικά στο τέλος Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν ραβασάκι από τη ΓΓΠΣ με την οποία καλούνταν να εξοφλήσουν σε τρεις μηνιαίες δόσεις, 340 εκατ. ευρώ για ΦΑΠ του 2010.

Τότε, η παράταση είχε δοθεί λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν στην αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την πρώτη δόση στο τέλος Δεκεμβρίου.
 
Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι, στις προθέσεις της ηγεσίας μέχρι σήμερα, δεν είναι η παροχή παράτασης για την δεύτερη δόση και έτσι οι εφορίες υπενθυμίζουν στους υπόχρεους ότι στις 31 Ιανουαρίου πρέπει να καταβάλουν και τις δυο. 



www.forologikanea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου